KÚT - Újrakezdés

2017. január 23 -án újra élő adással jelentkezik a KÚT műsor a PAX Tv -ben.
A beszélgetés témája az újrakezdés lesz.
Miként tudtak újat kezdeni az Ószövetség és az Újszövetség szereplői?
Miként lehet újat kezdeni egyénként, családként, nemzetként?
Miként lehet újra elindulni különféle bűnök és bukások után?
Ezeket a kérdéseket fogjuk körbejárni a következő két adásban, 23 -án az élő adásban és 30 -án a felvett beszélgetésben.
Beszélgetőtársaim: Eszes Zoltán és Bartha Attila




Eszes Zoltán, a Cinkota - Csömöri Baptista Gyülekezet lelkipásztora: "Több, mint két évtizede szolgálok lelkipásztorként a Magyarországi Baptista Egyházban. A Péceli Baptista Gyülekezetben tíz éven át, majd 2003-tól Csömör - Cinkota körzetben folytatom e munkát. Lelkipásztori tevékenységem homlokterében első helyen a lélekmentés áll, valamint a fiatalok felé való szolgálat, a családok és a jelentős létszámú idősek, lelki gondozásával együtt.Feleségem nagy segítség és áldás számomra. Biztonságos érzelmi és családi hátteret biztosít, valamint aktívan részt vállal a gyülekezeti szolgálatokban. Nagyobbik lányunk 13 éves volt, amikor húga született, így sok éven át részesültünk a gyermeknevelés örömében.
Nincs annál csodálatosabb dolog, mint amikor az ember személyesen megtapasztalja, vagy tanúja annak, hogy a hittel és engedelmességgel fogadott isteni üzenet, az örökkévaló Ige átformálja az embert, meggyógyítja, szabaddá teszi, békességet és örömteli reménységet ad nemcsak a földi életben, hanem az örök élet boldog bizonyosságában is. Kegyelemben részsült emberként hittel, örömmel és hűségesen akarom szolgálni Jézus Krisztust, az én Uramat, tudva azt, hogy ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy Ő emberekhez küld szolgálni."


Bartha Attila a gödöllői Biblia Szól gyülekezet lelkipásztora :"A


Magyarországi Biblia Szól Egyházban kezdte hitbeli életét. Teológiai tanulmányait a budapesti székhelyű Közép-európai Teológiai Akadémián (KETA) kezdte el, majd évekkel később az Egyesült Államokbeli Maryland Bible College & Seminary teológia szakán szerzett diplomát 2009-ben. 2007-től a budapesti bibliaiskola tanára mind a mai napig. 2006-ban fél évet volt külmisszióban Közép-Ázsiában. Rövidebb afganisztáni, iráni, tádzsikisztáni tartózkodás után a kirgizisztáni Bishkekben töltött hosszabb időt, ahol egy szemesztert a bibliaiskolában is tanított. A közép-ázsiai tapasztalatok, élmények hatására 2010-től az ELTE Bölcsészettudományi Karán iranisztika szakon folytatta tanulmányait. Ezzel egy időben a gödöllői gyülekezetben előbb a pásztor segítőjeként működött, majd néhány hónap elteltével a vezetője lett a közösségnek, egészen 2016 júliusáig. Feleségével Budapesten élnek, két kisgyermek boldog szülei."

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

KÚT - december 3 és 10.

Halálbüntetés, öngyilkosság, euthanázia

Kamaszok harca a kísértésekkel