KÚT - "Sehol sem sírhatsz" - Vagy mégis?

A következő KÚT műsorban egy nagyon szomorú témáról fogunk beszélgetni, a különféle bántalmazások feldolgozásáról, a traumák keresztény módon történő lelkigondozásáról. 
Elsősorban a szexuális bántalmazásokról lesz szó, egy most megjelent könyv kapcsán: Erwin Lutzer - Doris Van Stone: Sehol sem sírhatsz - A szexuális bántalmazás bántalmazás sebei és gyógyulásuk

"A gyermekkori bántalmazás mély sebeket hagyhat az életünkben, következményei egészen a jelenig kihatnak. Változásra van szükségünk. Új megvilágításban megvizsgálni az életünk elrejtett, feledésbe merült epizódjait, amelyek elvették tőlünk az Istentől kapott méltóságot. Szeretettel igazságot mondani. Így tudunk igazán közösségben lenni egymással. Ezt tapasztaltam meg a Nyitott Szív alkalmain."

Két beszélgetőtársam: Nyulászi Eszter és Bödő Sándor, a Nyitott Szív Alapítvány munkatársai lesznek a vendégeim.
Nyulászi Eszter: "39 éves vagyok, Budapesten élek a férjemmel, jelenleg a Pünkösdi Teológiai Főiskola mesterszakos hallgatója vagyok pasztorálpszichológia szakirányon. Kb. 3 éve veszek részt a szolgálatban mint csoportvezető."


Bödő Sándor - baptista presbiter

„Dorie – A lány, akit senki sem szeretett. Ilyennek látta magát Doris Van Stone, az embertelen és szégyenteljes bántalmazásokat átélt gyermek, aki felnőttként hasonló című könyvében vallott megdöbbentő testi-lelki megaláztatásairól, és Krisztusról, aki begyógyította valamennyi sebét. A Sehol sem sírhatsz ebbe a tragikusan induló, majd csodálatosan folytatódó életútba enged még mélyebb betekintést. Dorie őszintén vall legnehezebb terhéről is, a szexuális bántalmazásokról. Nem azért teszi ezt, hogy felháborodjunk, hanem hogy azok, akik hasonló tragédiák között nőttek fel - s akik többen vannak, mint gondolnánk -, erőt meríthessenek a történetéből, és reményt találjanak a teljes lelki gyógyulásra.

"Mindenkinek el kell olvasnia ezt a könyvet, aki bántalmazás - elsősorban szexuális bántalmazás - titkos és fájó sebeit hordozza. Kiváltságnak tekintem, hogy egyike lehettem azoknak, akik először hallották ezeket a történeteket, és mondhatták Dorie-nak: 'Nem te vagy a hibás mindezekért.' "
- Sandy Burdick a Nyitott Szív Szolgálat alapítója

"Dorie különös képességgel rendelkezik arrra, hogy a szexuális zaklatást elszenvedett nők és férfiak gyógyulási folyamatát figyelmes meghallgatással, imádsággal és bátorító szavakkal segítse. Sokakat támogatott - engem is beleértve - abban, hogy fel merjék tárni mindazt, amin keresztülmentek."
- Mark Bonham, a Nyitott Szív Szolgálat korábbi vezetője

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

KÚT - december 3 és 10.

Halálbüntetés, öngyilkosság, euthanázia

Kamaszok harca a kísértésekkel