KÚT - 2016. március 28.

A következő adás témája a lelkigondozás kérdése lesz.
Az adás első felében a mai magyar helyzetről fogunk beszélgetni, a folytatásban pedig egy olyan történet kerül a középpontba amely szorosan kapcsolódik a feltámadás eseményéhez: Jézus és az emmausi tanítványok találkozása.
(Jézus odamegy reménytelen emberekhez, kérdez, együtt jár velük, majd azok újra útnak indulnak.)
B. Pintér Márta
Az adás két vendége: B. Pintér Márta evangélikus lelkész és Ratimovszky Kornélia klinikai szakpszichológus lesz.

B. Pintér Márta: "Több mint három évtizede a Magyarországi Evangélikus Egyház lelkésze. Tizenöt évig gyülekezeti szolgálatban állt, majd 18 éven át az egyház Női Missziói Szolgálatát vezette.1994 és 2000 között a Lutheránus Világszövetség Női Osztálya (WICAS) munkatársa lett. Kelet és Közép Európa koordinátoraként számos nemzetközi konferenciát szervezett a nők családban, egyházban ill. társadalomban betöltött szerepéről. Az elsők közt kezdett beszélni az erőszak leküzdésének szükségességéről egyházi közösségeinkben is, és indított képzést a bántalmazottak lelkigondozása témájában.
Másfél esztendeje a Sztehlo Gábor Evangélikus Iskola iskolalelkésze. A gimnazista diákok spirituális érdeklődésének felkeltésén, a "hitoktatáson", a hitbeli kísérésen túl, rendkívül fontosnak tartja a fiatalok lelkigondozását. Az ifjak közti szolgálat lényegét e három szóban foglalja össze: odafigyelés, elfogadás, szeretet."


Ratimovszky Kornélia
Ratimovszky Kornélia: "Klinikai szakpszichológus vagyok. Első diplomámat gyógypedagógia-logopédia szakon szereztem, majd ezután végeztem el a pszichológia szakot az ELTE BTK-n. 24 éve oktatok felsőoktatásban pszichológiát, tanító, óvodapedagógus és szociálpedagógus hallgatóknak a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. Mindig fontos volt számomra a gyakorlat is, ezért a diplomám megszerzése óta gyakorló pszichológusként is működök. Családsegítő és gyermekjóléti szolgálatoknál dolgoztam hosszú évekig, jelenleg egy Pedagógiai Szakszolgálat munkatársa vagyok."

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

KÚT - december 3 és 10.

Halálbüntetés, öngyilkosság, euthanázia

Kamaszok harca a kísértésekkel