Az év első élő KÚT műsora

2016. január 18 -án 20.00 órától élő műsorral jelentkezünk. 

Téma: Bármerre nézünk, az látjuk, hogy óriási tempóban változik a világ. Hihetetlen sebességgel fejlődik a technika, napról - napra formálódik körülöttünk minden.

Joggal merül fel a kérdés:
Milyen lesz a világ néhány évtized múlva?
Milyen erkölcsi, gazdasági, politikai kihívásokkal fogunk szembenézni?
Milyen reménysége van az egyházaknak, s milyen nehézségekkel fogunk küzdeni?
Ezekre a kérdésekre keressük a választ Benkő Vilmos üzletemberrel a Kispesti Evangélikus Gyülekezet tagjával, és Orosz Gábor Viktor evangélikus lelkésszel. 


Benkő Vilmos Amerikai Kereskedelmi Kamara volt elnöke, az Entrepreneur Foundation Hungary és a Fulbright Alapítvány igazgatósági tagja, a SPEAK Academy megálmodója.
Vilmos az Egyesült Államokban nevelkedett Magyarországra visszatérve azt tapasztalta, hogy annak ellenére, hogy rengeteg rendkívüli tehetség van hazánkban meglepően sokan küzdenek önbizalomhiánnyal. Pedig egy ország sikeréhez önbizalommal teli állampolgárokra is szükség van, olyanokra, akik mernek kockázatot vállalni és sikereikkel példát mutatni. Vilmos szerint a legrövidebb út az önbizalom megszerzéséhez a beszéd gyakorlásán keresztül vezet. Küldetése, hogy munkájával megemelje az ország önbizalmi indexét és ennek első lépéseként megalapította SPEAK Academyt, ahol az elmúlt egy évben már több száz fiatal tehetség, startupper, non profit vagy multinacionális vállalati vezető tanulta meg az angol nyilvános beszéd alapjait. Mindemellett üzletemberként és befektetőként is arra törekszik, hogy munkájukért szenvedélyesen rajongó emberekkel vegye körbe magát.



Dr. Orosz Gábor Viktor evangélikus lelkész, az Evangélikus Hittudományi Egyetem Rendszeres Teológia tanszékének docense. 1998-ban szerzett teológus-lelkész diplomát a budapesti Evangélikus Hittudományi Egyetemen. 2003–2006-ig az MTA–EHE Szociáletikai és Ökumenikus Kutatócsoport tudományos munkatársa. Legutóbb a Blessed Hope Publishing gondozásában jelent meg kötete Az egyidejűség derűje – Esztétika, életstílus és keresztény antropológia címmel. A Lelkipásztor – evangélikus lelkészi szakfolyóirat főszerkesztője. Kutatási területei: esztétikai teológia, bioetika és keresztény antropológia.
Honlap: www.oroszgaborviktor.com

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

KÚT - december 3 és 10.

Halálbüntetés, öngyilkosság, euthanázia

Kamaszok harca a kísértésekkel