Mi már készülünk az új adásra! :-)



Október 6 -án (HÉTFŐN!!) 
20.00 ÓRÁTÓL új, élő műsorral jelentkezik a KÚT!




Lázár Péter a berkeszi nevelőotthonban nőtt fel. Nagy hatással voltak rá nevelői (Edit néni és Miklós bácsi), akik inspirálták, hogy tanuljon tovább. Így került - egyedüli cigányként és állami gondozottként - gimnáziumba, később főiskolára, ahol tanári diplomát szerzett. 
Pályáját nevelőtanárként abban a nevelőotthonban kezdte, ahol felnőtt. 
Később Nyírtelekre költözött 10 állami gondozott gyerekkel, akiket nagykorúságig nevelt saját 3 gyerekes családjában. 
1993-ban kezdett tanítóként dolgozni a nyírteleki iskolában, ahol túlkoros, tanyákról bejáró és taníthatatlannak tartott korrekciós osztály tanításával bízták meg. Összegyűjtötte a tanyabokrokban élő, iskolából lemorzsolódott gyerekeket is, és szakítva a hagyományos oktatási trenddel, új megközelítéssel, a saját maga által kifejlesztett módszerekkel tanította őket. A gyerekek és a családok megismerésére, a játékos tevékenységekre, az élmények nyújtására építette tanítását és bevonta a szülőket is. 
Munkája eredménye az lett, hogy 2 év alatt a gyerekek behozták a lemaradásaikat, megszűnt a korrekciós osztály, minden tanítványa a korosztályának megfelelő „normál” osztályba került. 
A szülőket is bevonva létrehozta a Kedvesház Kollégiumot, ami közel 20 éve működik, már és több mint 120 gyereknek nyújtott esélyt az iskolai sikerességhez, a továbbtanuláshoz, az életben való jobb boldoguláshoz. A Kedvesházban a gyerekek szociális biztonságot, személyre szabott törődést, gondoskodást és tanulási feltételeket kapnak, és a szülők is aktívan részt vesznek a kollégiumi életben.     
Lázár Péter és Bordács Margit 15 éve élnek boldog házasságban. Hit, ügy iránti alázat és hitelesség jellemzi munkásságukat. A Kedvesház-pedagógia megalkotásával és országos terjesztésével több ezer pedagógusnak nyújtottak már gyakorlati segítséget a roma és hátrányos helyzetű gyerekek neveléséhez, a szülőkkel való kapcsolat építéséhez. 
„Vándorló életet élünk: dolgozunk a Kedvesházban Nyírteleken, tanfolyamokat tartunk iskolákban, óvodákban, munkálkodunk Ózdon, Törökszentmiklóson és Tiszavasváriban, hogy ott is legyen Kedvesház. Az a célunk, hogy Kedvesház programból egy országos hálózatot hozzunk létre. Hisszük és valljuk, hogy nagy szükség lenne rá.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

KÚT - december 3 és 10.

Halálbüntetés, öngyilkosság, euthanázia

Kamaszok harca a kísértésekkel