Szex - a tönkretett ajándék

A szex helye a házasságban, nem alap, hanem tető
"Szex - a tönkretett ajándék" címmel fog jelentkezni a KÚT műsor következő két adása május 20 -án és 27 -én este 20.00 órától.

A szexualitás témáját sokáig rosszul kezelte (kezeli?) az egyház. Hiába életünk fontos része, sokáig hamis szemérmességgel hallgatott róla az egyház, s ezzel teljes tanácstalanságban hagyott rengeteg embert. 
Máskor durván és elítélően beszéltek egyházi emberek a szexualitásról, s ezzel is rengeteg belső feszültséget okoztak a fiataloknak.
Napjainkban már lehet valóban a Szentíráson nyugvó útmutatásokkal találkozni a szexualitással kapcsolatban, de közben a világban is  - soha nem látott - szabadosság indult el. Eltűntek a korlátok, a helyes vezetés, s ez tizenéves fiatalok életére van katasztrofális hatással.

A szexualitásra különösen is igaz, hogy az Ördög - bár teremteni nem tud -  de Isten ajándékait tönkre tudja tenni. Rettenetes erővel támadja a fiataljainkat, zavarja össze őket a nemiség területén, s rombolja a szexualitás ajándékát.

Mit tegyünk?
Miként éltek a nemiségükkel a Biblia emberei?
Mit tanított Jézus erről?
Miként tudunk keresztényként segíteni az összezavarodott fiataloknak?
Mit tehet egy szülő, hogyan vezesse serdülő gyermekét?
Ezekről a kérdésekről fogunk beszélgetni.


Az adás egyik vendége Kincses Mariann lesz: "Vállalkozó vagyok, valamint elvégeztem a Közép-Európai Teológiai Akadémiát. Ezt a végzettségemet tartom a legfontosabbnak és örökkévalónak az életemben. (Van egy 28 éves fiam.)
Több mint tíz évvel ezelőtt az Úr elhívott a középiskolákba a tinik felé való szolgálatra. 

Aktív tagja vagyok a gyülekezetemnek, valamint sokat evangélizálok az utcán. Ami a legfontosabb, hogy imádom az Urat, az Úr Jézus Krisztust, mint megváltómat.:)"

Az adás másik vendége Ratimovszky Kornélia klinikai szakpszichológus, a Pázmány Péter egyetem tanára lesz.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

KÚT - december 3 és 10.

2014. november 3. és november 10.