Ne ölj! - Pillantással, szavakkal, abortusszal!?

Az új esztendőt egy nagyon izgalmas beszélgetéssel kezdtük a megtérésről.
Január 28 -án folytatjuk a megkezdett sorozatunkat és a "Ne ölj!" parancsolatról lesz szó. 
Több adás fog szólni erről a témáról (baleset, jogos önvédelem,háború, halálbüntetés, euthanázia.)
Első körben megnézzük a parancsolat ószövetségi és újszövetségi jelentését, s előkerül Jézus nagyon fontos magyarázata is Máté evangéliumából.
Ezután egy ma nagyon aktuális - és sok vitát - kavaró kérdésről lesz szó: az abortuszról.
Annál is fontosabb ez a kérdés, mert napjainkban minden harmadik megfogant élet nem tud megszületni. (A pontos százalékarány az Európai Unió tagországai között a 3., világviszonylatban a 8. legmagasabb Magyarországon) Ez azt jelenti, hogy az 1956-os rendelet kihirdetése óta 2013-ig a Magyarországon megfogant gyermekek 44%-át, összesen mintegy 5 821 000 gyermeket vetettek el állami jóváhagyással végzett művi terhességmegszakítással.
 
 
Az adásban több vendéggel fogok beszélgetni ezekről a témákról.

Elsőként Szabadhelyi Ritát szeretném bemutatni, aki a KIÁLTÁS AZ ÉLETÉRT EGYESÜLET munkatársa.
"A 2003-ban alakult Kiáltás az Életért Egyesület célja az emberi élet védelme a fogantatás pillanatától a természetes halálig.
Feladatunk, hogy segítséget nyújtsunk válságterhességben lévő anyáknak és az abortusz utáni traumában szenvedő nőknek. Fontosnak tartjuk megismertetni a fiatalokkal a Biblia szexualitásra vonatkozó üzenetét, és bátorítani a házasságban élőket a gyermekáldás vállalására. Ez a munka felöleli a gyermek-, ifjúság- és családvédelmet, és az ezzel kapcsolatos oktatást is. Részt kívánunk venni a megelőzésben, nevelésben, gyógyító utógondozásban, rehabilitációs munkában. Fontosnak tartjuk anyaotthonok támogatását, szükség esetén az örökbefogadás segítését."

RITA 5 éve dolgozik az egyesületnél, önkéntesként kezdte, majd irodavezetőként folytatta. Jelenleg gyeden van, így újra önkéntesként szolgál :)
Az egyesület minden területén tevékenykedik, vagyis a prevenció, a válságban lévő lányok, illetve az abortusz utáni segítségnyújtásban is.




A műsor másik vendége Négyesiné Tóth Györgyi angol -földrajz szakos pedagógus lesz. Férjével - aki  szintén pedagógus -  két fiúgyermeket nevelnek.







A műsor harmadik vendége Deák Dániel evangélikus hitoktató lesz, aki a gyermekek közti szolgálatáról fog beszélni, különös tekintettel arra, hogy az általános iskolások között mennyire fordul elő egymás bántása vagy éppen biztatása.

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

KÚT - december 3 és 10.

Halálbüntetés, öngyilkosság, euthanázia

Kamaszok harca a kísértésekkel