Szolidaritás napjainkban?

2016. január 25. -én a szolidaritás kérdése kerül középpontban.

Mennyire ismerik egymást a fiatalok?
Mennyire ismerik egymás problémáit és képesek -e segíteni másoknak?
Miként lehet ma fizikailag segíteni a rászorulóknak?
Milyen másfajta segítségnyújtás alkalmazható?
Mit tanít Jézus, Jakab és a teljes Szentírás?

Három vendég fog érkezni a stúdióba:

Benkő Vilmos 
CsodalámpaAlapítvány felügyelőbizottságának tagjaként súlyosan beteg gyermekek kívánságát teljesíti. (Többek között két beteg gyermeknek is megszervezte, hogy Vatikánban a pápával találkozhassanak.)
Vilmos az Amerikai Kereskedelmi Kamara volt elnöke, az Entrepreneur Foundation Hungary és a Fulbright Alapítvány igazgatósági tagja, a SPEAK Academy megálmodója. 

Vilmos az Egyesült Államokban nevelkedett Magyarországra visszatérve azt tapasztalta, hogy annak ellenére, hogy rengeteg rendkívüli tehetség van hazánkban meglepően sokan küzdenek önbizalomhiánnyal. Pedig egy ország sikeréhez önbizalommal teli állampolgárokra is szükség van, olyanokra, akik mernek kockázatot vállalni és sikereikkel példát mutatni. Vilmos szerint a legrövidebb út az önbizalom megszerzéséhez a beszéd gyakorlásán keresztül vezet. Küldetése, hogy munkájával megemelje az ország önbizalmi indexét és ennek első lépéseként megalapította SPEAK Academyt, ahol az elmúlt egy évben már több száz fiatal tehetség, startupper, non profit vagy multinacionális vállalati vezető tanulta meg az angol nyilvános beszéd alapjait. Mindemellett üzletemberként és befektetőként is arra törekszik, hogy munkájukért szenvedélyesen rajongó emberekkel vegye körbe magát.


Dai Qi: Kínai szülők gyermeke, de ő már Magyarországon született. Nemrég fejezte be a középiskolai tanulmányait, s két éve adta át az életét Krisztusnak. Jelenleg a Budapesti Kínai Református Gyülekezet tagja.



Benkő Dávid, 13 éves általános iskolás diák. Édesapjával - Benkő Vilmossal - több jótékonysági akció lebonyolításában vett már részt. A kispesti evangélikus gyülekezet tagjaként konfirmációra készül. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

KÚT - december 3 és 10.

Halálbüntetés, öngyilkosság, euthanázia

Kamaszok harca a kísértésekkel